Groepssessies

Samen loslaten dat je iemand moet zijn,
samen ja zeggen tegen wie je al bént.

Voor wie?

partner | vriendengroep | gezin | team

Een groepssessie kun je eigenlijk doen met iedere groep waarin je met elkaar op zoek bent naar verdieping.

Door gezamenlijk een ademsessie in te gaan, zeg je niet alleen ja tegen je eigen proces, maar ook tegen dat van de ander waarmee je de sessie in gaat. Samen het veld creëren waarin ieder zijn eigen proces ingaat, en naast elkaar lopen in dat proces, kan een krachtige ervaring zijn.

Ademen in een groep

Ademen in een groep kan een fijne kennismaking zijn in het verbonden ademen. Je hebt minder individuele aandacht dan in een privé ademsessie, maar dat kan juist fijn zijn omdat je dan rustig in je systeem kan aftasten wat er wordt aangeraakt als je contact maakt met de adem.

Bedding voor eigen proces

Ademen in een groep geeft een bedding voor je eigen proces: je hoeft het niet alleen te dragen. Doordat je met anderen ademt, ontstaat er een veld waarin diepgang kan ontstaan.

Samen met de anderen creëer je een container waarin dat wat er leeft in jou de ruimte kan krijgen. Dit hoef niet uitgesproken te worden, het gebeurt vanzelf. Onze systemen reageren op de aanwezigheid van anderen. Als iemand in de ruimte een spannende stap zet en het proces aangaat, creëert dit voor alle anderen de ruimte om dit ook te doen. Zo tillen we elkaar omhoog.

Helen in contact met de ander

Het kan een helende ervaring zijn om precies dat wat in jou gevoeld wil worden, de ruimte te geven op een plek waar anderen aanwezig zijn. Wonden in ons ontstaan in contact met de ander, en kunnen juist daarom ook weer helen wanneer je in contact staat met anderen.

Jezelf de ruimte geven om in een veilige omgeving die delen van jou aan te raken die kwetsbaar zijn, kan daarom een transformerende ervaring zijn. Je laat toe, geeft je over, voelt datgene dat gevoeld wil worden. Daarna laat jij het weer los, het laat jou weer los, en het mag doorstromen. Zo spoelen we onszelf schoon. We lossen onnodige ballast en conditionering op, en zijn daarna dichter bij onszelf.

Wil jij meedoen aan een ademcirkel,
of ademen met je eigen groep?